Schoorsteenventilator DN 150 mm met bodemplaat

Schoorsteenventilator DN 150 mm met bodemplaat

€ 599,00 *

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstijd circa 5-8 werkdagen

  • A10223
De schoorsteenventilator zorgt voor een stabiele onderdruk en garandeert de betrouwbare...meer

De schoorsteenventilator zorgt voor een stabiele onderdruk en garandeert de betrouwbare werking van de haard. Bestaande installaties kunnen ook achteraf worden uitgerust en geoptimaliseerd. Zelfs systemen met een niet-functionerende schoorsteentrek kunnen eenvoudig worden bediend met een schoorsteenventilator.

VOORBEELDOPLOSSING

Een optimale schoorsteentrek is niet altijd gegarandeerd en de werking van een haard is daarom gevoelig voor storingen. Ongunstige weersomstandigheden of een ongunstige bouwlocatie kunnen al een negatief effect hebben.

PROBLEEMSCHOORSTENEN

In sommige gevallen is de afstand van de schoorsteenaansluiting tot het eind van de schoorsteen te kort. Of de uitlaatgastemperatuur koelt te veel af tot de uitlaat. Of de uitlaatgasmassastroom van de geplande oven is te groot voor de bestaande schoorsteendoorsnede. Of de weerstanden in het rookkanaal zijn te hoog. Problemen met de buren door rook- en roetoverlast zijn dan ook niet ongewoon.

Dankzij de compacte afmetingen, het geringe gewicht en de bijpassende modelvarianten kan de schoorsteenventilator eenvoudig op bijna elke schoorsteen worden gemonteerd. Het wordt ofwel op de schoorsteenkop geplaatst of in de snuit gestoken.

GEMAKKELIJK ASSEMBLY

Een voedingskabel verbindt de schoorsteenventilator met de regelaar, die zo dicht mogelijk bij de open haard moet worden geplaatst en op het lichtnet moet worden aangesloten.

FUNCTIE: HET INJECTEURSPRINCIPE

Een ventilator zuigt koude lucht aan, aangedreven door een elektromotor. Deze wordt met hoge snelheid door een ringvormig zijkanaal geleid. De
sterke luchtaanzuiging zorgt voor een onderdruk in het hoofdkanaal van de schoorsteen, waardoor de rookafvoer wordt versneld. De sterkte van de onderdruk kan in 12 vermogensniveaus worden geregeld.

De doorsnede van de schoorsteen blijft volledig intact. Door de permanente koeling is de schoorsteenventilator thermisch zeer veerkrachtig en duurzaam.

Technische gegevens

Max. negatieve druk die kan worden gegenereerd 42 Pa
maximale transportcapaciteit 300 m³/h
elektrische aansluiting 230 V/50 Hz
Stroomverbruik bij volle belasting max. 94 W
Omgevingstemperatuur max. / min. 65° / -35° C
Rookgastemperatuur max. 400°C
hoogte 51,8 cm
gewicht 8 kg
Afmetingen bodemplaat 28,2 x 28,2 cm
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Schoorsteenventilator DN 150 mm met bodemplaat"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken