ABCAT® houtrookfilter Ø 150, lengte 500 mm.

€ 410,00 *

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Leveringstijd 14 Werkdagen

  • A10355
ABCAT® houten rookfilter Ø 150 L = 500 mm Geschikt voor enkelwandige uitlaatpijpen met een...meer

ABCAT® houten rookfilter Ø 150 L = 500 mm

Geschikt voor enkelwandige uitlaatpijpen met een diameter van 150 mm
Standaard uitvoering Roestvaststalen blanco
De Abcat kan worden gekleurd met hittebestendige verf.Wat is een ABCAT houten rookfilter?

De ABCAT (After Burning CATalyst) is ontwikkeld om de uitstoot van rookgassen van schoorstenen van houtkachels en boilers te verminderen. Bijzondere aandacht werd besteed aan het verminderen van de geurhinder van houtrook. De ABCAT is een houten rookfilter in de vorm van een katalysator die zich in de houtkachel vestigt met onverbrande deeltjes. Het filter wordt als een ovenbuis direct op of achter het stooksysteem van een bestaande (retrofit) of nieuwe oven of ketel geplaatst.

De ABCAT werkt optimaal met een oven die voldoet aan de Ecodesign-richtlijn (Europese wetgeving). De houten rookfilter is niet geschikt voor open haarden.


Het nut van een ABCAT® houtrookfilter voor hout
Houtverbranding
is in veel opzichten een goed alternatief voor verwarming met fossiele brandstoffen. Maar hout is chemisch gezien een zeer complexe brandstof. In feite gaat het verbranden van hout in kachels, zelfs in de beste en duurste kachels en met het mooiste hout, altijd gepaard met de uitstoot van geuren, roet, fijnstof en vele andere stoffen.

Op dit punt wordt de innovatieve technologie van de ABCAT® gebruikt. Bijna elke auto heeft momenteel een katalysator en/of roetfilter om de onvermijdelijke CO en roet van automotoren te verminderen. Met de ABCAT® van Ecolink Solutions wordt nu ook roetfiltertechnologie toegepast op de "afzuiging" van houtkachels.

De ABCAT is in staat om de karakteristieke geur van houtrook te neutraliseren. Bij katalytische naverbranding worden organische verbindingen op moleculair niveau afgebroken. Deze worden omgezet in verbindingen die minder schadelijk zijn en minder ruiken.

Tot 96% minder vervuilende emissies De ABCAT® is een houten rookfilter met katalysatortechnologie. Dit betekent dat de geur van rook uit de schoorsteen sterk wordt verminderd. Het filter zorgt ervoor dat de onvermijdelijke uitstoot van vervuilende stoffen zoals PAK's en fijn stof (roet, teer, as en houtstof) met 96% wordt verminderd.

De katalysator kan eenvoudig in een bestaande of een nieuwe afvoerleiding worden geïnstalleerd. Het heeft een klein effect op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Bovendien is de houten rookfilter zeer eenvoudig te reinigen. Dit kan door de ABCAT® te spoelen.
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "ABCAT® houtrookfilter Ø 150, lengte 500 mm."
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Laatst bekeken